Yukarı
Halkbank Kültür ve Yaşam
fade
15261
post-template-default,single,single-post,postid-15261,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.4,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

20. YÜZYILDA BAŞLAYAN PİLATES HAREKETİ

Atalarımız çok daha önceleri hareket berekettir demiş… 20’nci yüzyılın başlarında ortaya çıkan pilates de tam anlamıyla vücudun her kasını hareket ettirmeye dayanıyor. Tahmin edersiniz ki insan bedenine faydaları gün geçtikçe onaylanan egzersiz yöntemini listemize almasaydık olmazdı…

1#

Pilates adı, mucidi Joseph Pilates’ten geliyor. Çocukluğunda romatizmal hastalıklar geçiren Pilates, Doğu kökenli egzersizleri fizyoloji ve hareket bilimleriyle birleştirmiş, adına da “kontroloji” demiştir.

2#

Kas ve iskelet sistemini korumaya yönelik egzersizler içeren pilates bir spor dalı değildir. Ülkemiz dâhil tüm dünyada bir çeşit rehabilitasyon, fizyoterapiye yardımcı bir yöntem olarak benimsenmiştir.

3#

Bütün vücudun esnemesini ve böylece omurların arasının açılmasını sağlayan pilatese insanlar, vücut duruşunun doğru bir pozisyon alması, omurgasının daha sağlıklı olması için yöneliyor.

4#

Kolay ya da zor diyemeyeceğimiz pilates kişinin genel yapısına en uygun egzersizleri yapmasını içerir. Yaralanma riski olmadığı ve az enerji harcayarak yapılabildiği için de her yaştan insan ilgilenebilir.

5#

Yaşınız kaç olursa olsun önemli olan egzersizlerin sürekli, düzenli ve akılcı biçimde yapılmasıdır diyor Joseph Pilates. Biz de sonuçlarını uzun vadede alabileceğiniz, istikrar gerektiren bir yöntem olduğunu söyleyebiliriz.

6#

Klasik pilates için gerekli olanlar kolaylıkla bulabileceğiniz türden malzemelerdir; top, çember, bant, atlama ipi, dambıl ve tabii ki zemin egzersizi yaparken konforunuzu artıracak bir mat…

7#

Herhangi bir alete ihtiyaç duymadan mat üstünde yapılan pilates türünü, doğru nefes tekniklerini doğru hareketlerle buluşturarak evde de rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

8#

Matla yapılan pilatesten daha yoğun ve hareketli olarak yapılan reformer pilates ise kısa sürede sıkılaşmak isteyenlerin tercihi… İçerdiği egzersizler arasında ayak çubuğunu itme, kayışları çekme gibi hareketler bulunuyor.

9#

Elbette fizyolojik yapınıza en uygun hareketleri ne aralıklarla ve ne kadar süre yapacağınızı bir eğitmen yardımıyla belirlemeniz en doğrusu olacaktır.

 1,154 okunma

akin aksoy