Yukarı
Halkbank Kültür ve Yaşam
fade
5787
post-template-default,single,single-post,postid-5787,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.4,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Yaz Tatilinize Heyecan Katacak 13 Rafting Parkuru

Adrenalin tutkunlarının ve doğa düşkünlerinin en sevdiği spor dallarından biri olan rafting için ülkemizde birçok parkur bulunmaktadır. Türkiye’nin hemen her bölgesinde; vadilerden yaylalardan geçen, yeşiller içinde uzanan nehirler, çaylar rafting parkurlarına ev sahipliği yapar. Bu rotaların bazıları amatörlere bazıları profesyonel raftingcilere uygundur. Güzel ülkemizin yerli yabancı birçok sporcuyu ağırlayan rafting parkurlarını araştırdık, yaz tatiline heyecan katmak isteyen okuyucularımız için 13 maddelik listemizde topladık.

Dalaman Çayı – Muğla
muğla, dalaman

Bodrum, Fethiye gibi tatil beldelerinin yakınında bulunan Dalaman Çayı, tatilcilerin sıklıkla tercih ettiği bir rafting rotası oluyor. Burada iki farklı zorluk derecesinde etaplar bulunuyor.

Bekilli Deresi – Denizli

Bekilli Deresi, her mevsimde rafting yapmaya uygun bir parkurdur. 9.5 km uzunluğundaki etap yaklaşık 2 saatte tamamlanır. Özellikle daha sakin bir ortamda raftingin keyfini çıkarmak isteyen sporseverler için Bekilli Deresi uygun bir tercih olacaktır.

Manavgat Çayı – Antalya
manavgat

Manavgat Çayı üzerinde bulunan şelaleler ve çağlayanlar bu sporun amatörleri için tehlikeli olabiliyor. Bu sebeple bu rota daha çok profesyoneller tarafından tercih ediliyor.

Çoruh Nehri – Artvin
çoruh nehri, rize

Dünyanın en hızlı akan nehirlerinden biri olan Çoruh, bu özelliği nedeniyle rafting sevdalılarının favori adreslerindendir. Hatta 1993 yılında Dünya Rafting Şampiyonası’na ev sahipliği yapmıştır.

Köprüçay – Antalya
antalya

Toros dağlarından doğan Köprüçay’ın parkuru üzerinde farklı zorluklarda etaplar bulunur. Ayrıca çayın iki yanındaki arkeolojik kalıntılar da bu parkuru daha da ilginç kılar.

Melen Nehri – Düzce
rafting

Düzce’den doğup Karadeniz’e dökülen Melen Nehri üzerinde, Mart ile Aralık ayları arasında rafting yapılabilir. 13 kilometre uzunluğundaki parkur amatörler için de uygun olduğundan birçok kişinin favori rafting rotasıdır.

Barhal Çayı – Artvin
barhal çayı, artvin

18 kilometre uzunluğundaki parkurun 4 farklı zorluk derecesinde etabı bulunmaktadır. Barhal Çayı rotasında Artvin’in mükemmel doğasının da tadını çıkarabilirsiniz.

İkizdere Nehri – Rize
ikizdere nehri, rize

İkizdere Nehri amatör raftingcilerin de tercih ettiği parkurlardan biri. Bu rotanın bir diğer özelliği ise etrafındaki yaylalarda dinlenip, piknik yapma imkânı sunması.

Munzur Çayı – Tunceli

Ülkemizdeki en az bilinen rafting parkurlarından biri olan Munzur Çayı parkuru karların erimeye başladığı Mayıs ayından itibaren bu spor için uygun debiye kavuşuyor.

Zamantı Irmağı - Kayseri

1500 metre yükseklikteki Uzunyayla’dan doğan Zamantı, yerli yabancı birçok rafting severin gözdesi olmuştur. 21 km parkurda tam 8 adet farklı zorlukta etap bulunması da Zamantı’yı önemli bir rafting merkezi haline getirmiştir.

Fırtına Vadisi – Rize

Tamamlanması yaklaşık bir saat süren Fırtına Deresi parkuru, parkurun etrafındaki doğal güzellikler sayesinde rafting tutkunları arasında haklı bir üne kavuşmuştur.

Dragon Çayı – Anamur
dragon çayı, anamur

1500 metre yükseklikteki Uzunyayla’dan doğan Zamantı, yerli yabancı birçok rafting severin gözdesi olmuştur. 21 km parkurda tam 8 adet farkı zorlukta etap bulunması da Zamantı’yı önemli bir rafting merkezi haline getirmiştir.

Alara Çayı – Alanya
alara çayı, alanya

Alara Çayı’nda yılın her zamanı rafting yapılabilse de özellikle karların eridiği bahar aylarında nehrin debisi artar. Çayın üzerinde yer alan ufak şelaleler de bu rotayı özel kılar.

 1,721 okunma

akin aksoy