Yukarı
Halkbank Kültür ve Yaşam
fade
24492
post-template-default,single,single-post,postid-24492,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.4,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

2022 MAKYAJ TRENDLERİ VE HİLELERİ

Botoks, Fransız askısı, örümcek ağı estetiği derken karşımıza onlarca popüler estetik uygulama çıkıyor olsa da bunların birçoğunu basit makyaj hileleriyle de yapmak mümkün. Dudakları daha dolgun göstermenin yolları, gözlere daha çekik bir ifade vermek için tüyolar, simli farlarla yapılan festival makyajları, yüze kontür kalemleriyle şekil verme ve daha pek çok bilgi yazımızda sizi bekliyor. 2022’nin çok konuşulan makyaj trendlerinden ve hilelerinden birkaçını sizin için listeledik.

1#

Fox eyes, son günlerin en popüler makyaj tekniklerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Gözleri daha çekik gösteren ve “badem göz” şekline getiren bu makyaj tekniği için eyeliner’ın daha dikkat çekici bir versiyonu demek mümkün. Gözlerin daha büyük ve ön planda olduğu fox eyes makyajında genellikle toprak ya da krem tonları uygulanıyor olsa da istenilen her renkle yapmak mümkün. Farı göze uygulayıp hafifçe dağıtarak gölgeli bir duruş elde ettikten sonra kuyruklu bir eyeliner çizgisi ile fox eyes makyajı tamamlanabilir.

2#

Dudakların ön planda olduğu makyaj, son yılların trendlerinden biri. Dudakları daha kalın ve dolgun göstermek için onlarca hile var. En bilinenlerinden biri, dudağın çevresini kahverengi kalemle çizdikten sonra içini daha açık tonda bir kalemle doldurmak ve üzerine parlatıcı uygulamaktır. Bir diğer hile ise dudağın üst kısmını krem rengi bir kalemle çerçeveleyip, parmak uçlarımızla dağıtmak ve üzerine ruj uygulamaktır. Dudağın üst çizgisine sürülen krem tonda kalem, dudakların çok daha kalkık görünmesini sağlayacaktır.

3#

Simlerle yapılan glitter makyajı, popüler makyaj uygulamalarından biridir. Yalnızca göze değil tene ve dudağa da uygulanan bu makyaj trendi özellikle festival, konser ve doğum günü gibi etkinliklerde sıkça tercih ediliyor. Glitter farlar diğer ismiyle parıltılı jel farlar bir aydınlatıcı fırçasıyla yüze de rahatlıkla uygulanabiliyor böylece makyajın çok daha etkileyici olmasını sağlıyor. Glitter makyajını uygulamanın belirli bir kuralı ya da sınırı yok; yüzünüzün ön plana çıkarmak istediğiniz bölgesine glitter uygulayabilir ve ışık saçabilirsiniz.

4#

Yüzü şekillendirmenin en kolay yollarından biri yüze kontür uygulamaktır. Koyu tonda bir kontürü önce elmacık kemiklerinizin altına, ardından çenenize ve burnunuza uygulayın. Koyu renkler, yüzünüze bir gölge katacak ve kusurlu yerleri örtecektir. Yüze uygulanan bu kontür uygulaması aynı zamanda yüzde “lifting” (gerdirme) etkisi de oluşturacaktır; yüz yukarı doğru daha kalkık, elmacık kemikleri çok daha orantılı, burun ise çok daha kusursuz görünecektir. Popüler bir lifting uygulaması daha var, ondan da bahsetmeden geçmeyelim. Şakaklara tutturulan ve saçın altına gizlenen askı / bantlarla yüz daha gergin görünebilir. Son aylarda sıkça karşımıza çıkan bu bantları piyasada bulmak çok kolay olmasa da estetik operasyona gerek kalmadan bu etkiyi sağlamak oldukça kolay.

5#

Kulağa ilginç geliyor olsa da bu sene çil yapmak çok moda. Eğer kendinden çilli bir cildiniz varsa şanslısınız, bu sene trend sizsiniz. Ancak çiliniz yoksa da sorun değil çünkü kalemle burun çevresine çil yapmak çok kolay. Ten renginize uygun seçeceğiniz bir kalem ile minik noktalar halinde yüzünüze çil yapabilir ve çok doğal bir görünüm sağlayabilirsiniz. Yapay çil yapmanın bir ilginç yolu daha var; kına! Hint kınasıyla yüze noktalar halinde yapılan çil, daha uzun ömürlü olacaktır. Ancak elbette bu durumda pek çok sağlık sorunu da gündeme gelebilir; yüzünüzde alerji oluşabilir ya da farklı sorunlar gündeme gelebilir. Bu nedenle yüze kınayla yapay çil yapmadan önce bir profesyonele danışmak çok daha doğru olacaktır.

 2,312 okunma

Derya Ülkar