Yukarı
Halkbank Kültür ve Yaşam
fade
20192
post-template-default,single,single-post,postid-20192,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.4,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

2020 YILININ KÜLTÜR ve YAŞAM’DAKİ ÖZETİ

2020’yi geride bırakırken Kültür ve Yaşam’dan gelip geçenleri hatırlayalım, âdet olduğu üzere bir yıl sonu seremonisi yapalım istedik. En nostaljik, en romantik, en eğlenceli, en lezzetli, en sevimli, en bilgilendirici içerikleri seçelim dedik ama bu oldukça göreceli bir konuydu. Fakat 2020’nin özetini yapmaktan da geri duramazdık ve sizin için temsili konular belirledik. Birlikte daha nice senelere diyerek sayfamızda iyi vakit geçirmenizi umuyoruz.

1#

“Gerçekte gitmediğimiz yerlerden gidip görmüşçesine haberdar olduysak biraz da onun sayesinde.” diye başlamıştık söze… Bu içerikte Barış Abimizi, Dönence Dünya Turu isimli programından kısa alıntılar yaparak yâd etmiştik. Onun zihinlerden silinmeyecek, anlatmayı seven, hevesli, heyecanlı üslubunu gelin tekrar hatırlayalım.

2#

Şehirlerimizi yeri geldikçe ekranınıza taşıyoruz. Daha önce de söylemiştik, 81 ilimiz tamamlanana kadar devam edeceğiz. O şehirlere ait önemli kültürel ve tarihi miraslar da 2020’de en çok yer verdiğimiz içerikler arasındaydı. Bir de sık sık memleket fotoğrafları paylaştık sizlerle, işte onlardan şehir manzaralı olanı.

3#

Mutfak kültürü bizim için çok önemli, bu yüzden sadece yemek ve beslenme konularını kapsayan ayrı bir bölümümüz var. Yaşadığımız coğrafyada yemeklerin, sofraların bile birer hikâyesi bulunmakta. Bırakın her şehrimizi her köyümüzden ayrı bir tat yakalamak hiç zor değil. 7 Bölge 7 Yemek içeriğimizde ise en bilinen, en popüler lezzetlerimize yer vermiştik.

4#

Uzaktan eğitimin, evden çalışmanın tüm dünyada mecburiyet halini aldığı dönemler gelip çatınca içeriklerimizi bu doğrultuda üretmeye, fayda sağlayacak konular üzerinde durmaya gayret ettik. Örneğin İşini Eve Taşıyanlar İçin Altın Kurallar sayfamızda, “iş ve ev arasında bir denge kurup, çalışmayı daha verimli ve keyifli hale getirmek de sizin elinizde” dedik, hemen hatırlatalım.

5#

Kültür ve Yaşam’ın ana özelliklerinden biri okuyucusunu mutlu etme gayretidir. Konular burada ona göre seçilir, o doğrultuda işlenir, renklendirilir. Takipçilerimiz gülümsüyorsa biz de gülümseriz. Dünyamızı paylaştığımız canlıların gülümseyen (!) pozlarını görünce mutlaka bunları da paylaşmalıyız dedik ve birbirinden sevimli fotoğrafları karşınıza getirdik, tam burada.

6#

Gelenek ve kültürümüzü detaylarıyla ele alırken modern dünyanın kültürel birikimini de kesinlikle göz ardı etmiyoruz. Teknolojik trendlerin, bilimsel gelişmelerin yakın takibindeyiz. Hatta yaratıcı bir içerik olarak, popüler kültürün ürünlerini geleneklerimizle buluşturan Emojilerle Akrabalık Bağları Bulmacası da bunlardan biri. Görmek ve çözmek isterseniz lütfen linke tıklayın.

7#

Sinema, tiyatro, müzik dünyasının yerli ve yabancı hikâyeleri Kültür ve Yaşam’ın büyük önem atfettiği konular arasında yer alıyor. Özellikle de Türk Sineması’nın nostaljik üretimlerini, duayen isimlerini, emektarlarını sık sık sayfalarımıza taşımaya çalışıyoruz. Bu bölümde, sinema tarihimizdeki en komik karakterleri hatırlamaya ne dersiniz?

8#
world wide web

Anma, kutlama gibi özel günler elbette bizim için de özel… Sosyal medya hesaplarımızdan bu konularda sık sık paylaşımlar yapıyoruz. Kutlaması yapılan ve sayfalarımızda yer verdiğimiz konulardan biri de “WWW Günü” oldu. Ne de olsa bizi sizlerle buluşturan adres de bu dünyaya aitti. İşin teknik ve ciddi boyutunu bir kenara bırakarak, WWW, yani Dünya Çapında Ağ, ya da kısaca web, hayatımıza ne gibi sevimlilikler kattı bunlardan söz ettik.

9#

Edebiyat dünyasının büyük isimlerini, şiirlerden alıntıları, klasikleşmiş kitaplar hatta eski masallar hakkındaki bilgileri de Kültür ve Yaşam’da okuyabilirsiniz. Dahası sayfalar arasında Türkçemizdeki kelimelerle ilgili eğlenceli içeriklere de rastlayabilirsiniz. Yazarların aşk üzerine sözleri ise en romantik içeriklerimizden biriydi, okumak için buyurun…

10#

Antik kentlerden modern mimari yapılara ülkemizi ve dünyayı birlikte tanımayı sürdürüyoruz. Sizin için gezi rotaları oluşturuyor, sık sık doğanın güzelliklerinden söz ediyoruz. Gezi içeriklerimizden biri de dış mekânlara kurulmuş sanat ve tarih müzeleriydi. Hem müze görmek hem püfür püfür oksijen almak isteyenler için tekrar paylaşalım.

11#

Hassasiyetle üstünde durduğumuz konulardan biri de sürdürülebilir bir dünya için yapmamız gerekenlerdi. Bu konuları ele alırken anlaşılabilir, akılda kalıcı, harekete geçirebilecek nitelikte olmasına özen gösteriyoruz. İşte kısacık bilgilerle motive edebileceğimize inandığımız bir içeriğimiz, buradan ulaşabilirsiniz.

12#

Ve 2020’nin kırk yıl geçse de hatırı sayılacak içeriği, Türk kahvesi… Onca bilgi, hikâye ve fotoğrafla muhabbet kurmaya devam ederken en iyi eşlikçimiz her zaman Türk kahvesi oldu. Ne de olsa Türk kahvesi kokusu alınmadan yapılan tüm muhabbetler eksik kalırdı. Gelin hep birlikte 2020’yi bol köpüklü bir Türk kahvesiyle kapatalım.

 715 okunma

akin aksoy