SUALTI DÜNYASININ EN İLGİNÇ CANLILARI
Aklınız karışmasın! Birazdan göreceğiniz fotoğraflar ne bir sanatçının yağlı boya tablosu ne de resim dersinde sulu boyası ile resimler çizmiş küçük bir çocuğun hayal dünyası… Görsellerdeki tüm canlılar daha tamamını keşfedemediğimiz okyanusların sakinleri ve her geçen gün yeni türlerle tanışmaya devam ediyoruz. İşte o canlılar!
Okyanusların derinliklerinde yaşayan bu canlı, rengârenk bir bitki gibi görünse de sualtı dünyasının vahşi hayvanlarından olan deniz solucanı türlerinden bir tanesi…
Endonezya açıklarındaki Bali Adası’nda çekilen bu sualtı fotoğrafında “Bigfin Resif Kalamarı” objektiflere poz veriyor.
Okyanusların en süslü canlılarından olan Beta balığı âdeta dalgalarla dans ediyor.
Beyni bulunmayan denizanası veya medüz, ismini Eski Yunan Tanrıçası Medusa’dan alıyor ve bu görselde de tıpkı Medusa gibi zehirli saçlarını okyanus akıntısında savuruyor.
Scorpaenidae ailesine ait akrep balığını hiçbir şeye benzetemesek de aslında o yüzgeçli bir balık cinsi… Hint-Pasifik sularında yaşayan bu canlıların ortalama uzunluğu 17 santimetreye ulaşabiliyor.
Kurbağa veya palyaço balığı olarak literatüre geçen bu türü, Akdeniz hariç hemen hemen tüm tropikal ve subtropikal okyanuslarda görmek mümkün.
Sakallı iskorpit (Scorpaenopsis barbata), kesinlikle denizdeki en tuhaf görünüşlü balıklardan biri… Tuhaf görünümü, deniz yosunları ve bitkileri arasına gizlendiğinde kamuflaj görevi görüyor.
Uzunluğu 60 mm’ye ulaşan bir deniz salyangozu türü olan “Chromodoris Joshi”, kabuksuz bir yumuşakça ve Filipinler, Sumatra, Andaman ve Endonezya denizlerinde yaşıyor.
2,696 okunma