Yukarı
Halkbank Kültür ve Yaşam
fade
19109
post-template-default,single,single-post,postid-19109,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.4,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

SAÇ SAĞLIĞINI KORUMAK İÇİN EN TEMEL ÖNERİLER

Bu konuda o kadar çok bilgi bulunuyor ki hele de sosyal medya âleminde saç sağlığı ve bakımı üzerine binlerce öneri ve ürün tarifine rastlamak mümkün. Tam da burada doğru bilinen yanlışlara dikkat etmenin önemli olduğu da aklınızda bulunsun! Aşağıdaki listede ise özen gösterildiği takdirde saç sağlığını koruyacak en temel bilgileri görebilirsiniz.

1#

Saçımızın dili olsa şikâyet edeceği uygulamaların başında belki de en çok, fazla sıcağa maruz bırakmamız gelir. Aşırı sıcak suyla yıkamak, sık sık fön çekmek, her gün düzleştirici veya maşayla sıcak presler uygulamak uzun vadede saçı kurutan ve yıpranmasına neden olan pratikler arasındadır. Böyle bir işlemden sonra saçı krem ya da serumla nemlendirmek zararın etkisini azaltacaktır.

2#

Özellikle deniz kenarındayken güneş ışınlarının saçımızda yarattığı renk açılmaları zaman zaman hoşumuza gider. Ne var ki güneş ışınlarına korunmasız olarak maruz kalmak cildimiz kadar saçımız için de zararlıdır. Korunmanın yollarından biri ise güneş altında olduğunuz sürece şapka kullanmak olabilir.

3#

Deniz ve havuz suyu da saçın kimyasını bozan önemli etkenler arasında. Bu bilgi doğrultusunda, tatile çıkarken yanınızda saç bakım ürünleri götürmek, havuz ya da denize girmeden önce yapacağınız bakımla saçınızı korumaya almak yerinde olur. Ayrıca sadece yaz günlerinde değil sert rüzgârların estiği kış günlerinde de saçların neme ihtiyacı olduğu unutulmamalı.

4#

Temizlemek için şampuanla yıkamak en sık uyguladığımız saç rutini. Oysa şampuanımızın içerdiği kimyasallar uzun vadede saçımızın zayıf düşmesine, dökülmesine yol açarken, bedenimizi kanserojen etkilerle de karşı karşıya bırakabiliyor. Bunlara engel olmak için ise alınan şampuanın SLS ve SLES gibi sülfatlar, paraben, tuz, silikon, parfüm gibi kimyasallar içermeyen doğal bir ürün olmasına özen gösterilmeli.

5#

Saçlarınızın kırılmasından endişe ediyorsanız saç şekillendiricilerle de aranıza mesafe koymayı düşünebilirsiniz. Her ne kadar saçta uzun süre tutulmadığı ve saç derisi iyi durulandığı takdirde dökülme yapmayacağı görüşleri olsa da jöle, sprey, köpük gibi ürünleri sık sık kullanmanın zayıf saçları yıpratabileceği görüşü de ileri sürülmektedir.

6#

Saçınızı doğal şampuanla yıkıyor, kimyasal ürünlerden ve sürekli şekillendirmekten kaçınıyorsunuz diyelim, ne var ki saç sağlığı noktasında konu burada sonlanmıyor. Nasıl bir tarakla ne şekilde taradığınıza da özen göstermelisiniz! Duş aldıktan sonra saçınız kurumadan top uçlu bir fırçayla açmalı, saça asılmadan nazik bir şekilde taramaya çalışmalısınız.

7#

Hepsinden daha da önemlisi tüm vücudunuz gibi saçınızı güçlendirmeye de içten başlayabilmenizdir. Doğru ve yeterli beslenme ile iyi uykunun cilt ve saç üzerinde olumlu, stresin ise olumsuz etkileri olduğu biliniyor. Ceviz, baklagiller, havuç, zeytinyağı, C vitamini içeren meyveler, kabak çekirdeği ise saç köklerinizi güçlendirebilecek besinler arasında gösterilmekte.

 931 okunma

akin aksoy