SİZİN SEÇTİKLERİNİZ: EN ÇOK OKUNAN 9 İÇERİK
Biz yazmaktan çok keyif aldık, sizler de okumaktan! Sizin için en çok okunan içeriklerimizin bir listesini yaptık. Kimi zaman çalgıların eğlenceli dünyasına konuk olduk, kimi zaman ülkemize özgü güzellikleri derledik; bazen şehirlerimizde keyifli yolculuklara çıktık, bazen de lezzet duraklarında molalar verdik. Kültür ve Yaşam sayfalarında bu sefer sizin seçtiklerinizi bir araya topluyor ve sizi dopdolu içeriklerimizle baş başa bırakıyoruz.
Türk müziği denince kulağa onlarca farklı melodi çalınır; Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ya da Anadolu Rock gibi müzik formları, kültürel zenginliklerimizin önemli bir parçasıdır. Müziğin bu kadar etkileyici olmasının altında yatan en önemli etkenlerden biri kuşkusuz çalgılardır. Ruhumuzu alıp bambaşka bir yere götüren, Türk müziği denince akla ilk gelen çalgıları sizin için listeledik.
İngiliz matematikçi Godfrey Hardy’e göre matematik, dünyadaki en masum uğraş… Kimi zaman sayıların arasında kaybolduğumuz, kimi zaman işin içinden çıkamadığımız matematik kavramı hakkında pek çok ilginç bilgiyi kaleme aldık. Matematikle arası iyi olmayanların bile ilgisini çekecek bilgileri yazımızda bulabilirsiniz.
Yaşadıkları topraklar gibi sıcakkanlı olan Antepliler ve onların tamamen kendilerine özgü kelimeleri adeta gizli bir hazine gibi. Her biri doğallık ve içtenlik kokan, yalnızca Anteplilerin kullandığı kelimeleri sizler için bir araya getirdik.
Sofrada eksikliği en çok hissedilen ve hemen her lezzete eşlik eden ekmek, mutfağımızın en önemli besinlerinden biridir. Fırından sıcak sıcak alıp eve gidene kadar köşesinden yemenin ayrı bir zevk olduğu birbirinden lezzetli ekmek çeşitlerini sizin için kaleme aldık.
Türk Sineması’ndaki efsane sahnelerden biri Çiçek Abbas’ın hısmı Şakir’le yaptığı söz düellosudur. Çılgın birer âşık olan Çiçek Abbas ve Şakir’in günümüze de yansıyan keyifli atışmalarını sizin için listeledik. Bu replikleri hatırlayanlar?
İlk olarak kimin icat ettiği konusunda çeşitli fikirler bulunsa da patentini 1876 yılında Graham Bell’in aldığını biliyoruz. Artık hayatımızın ayrılmaz bir parçası olan telefonun tarihçesini sizler için derledik.
Sanat tarihindeki resim akımları, çoğunlukla bir öncekine tepki olarak çıkmış olsa da bazen bilimsel gelişmeler doğrultusunda da ortaya çıktığı görülmüştür. Her akımın kendi içinde öncü ya da geliştirici olarak tabir edebileceğimiz sanatçıları vardır; bu yazımızda örnekleriyle sanat tarihindeki resim akımlarını listeledik.
1361 yılında Murat Bey’in Edirne’yi fethetmesinden bu yana düzenlenen Kırkpınar Güreşleri, UNESCO Dünya Kültür Mirası’na dâhil edilmiş önemli değerlerimizdendir. Bu değeri daima anmak adına gelmiş geçmiş en büyük başpehlivanları sizin için listeledik.
Türkiye ve Japonya arasında yaklaşık 4321 km mesafe olmasına rağmen nasıl oluyor da bu iki toplum birbiriyle bu kadar benzeyebiliyor? İki kültür arasındaki şaşırtıcı benzerlikleri okuyunca siz de çok şaşıracaksınız!
3,002 okunma