Yukarı
Halkbank Kültür ve Yaşam
fade
26439
post-template-default,single,single-post,postid-26439,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.4,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

GİRİŞİMCİLER İÇİN SOSYAL MEDYA TÜYOLARI

Bir zamanlar eğlence aracı olan internet, günümüzde bütün alanlarda varlığını sürdürüyor. Tüm dünyadan milyonlarca kullanıcısı olan sosyal medya platformları sadece kişisel hesapların değil, kurumların ve markaların da varlık gösterdiği önemli bir alan haline geldi. Birçok kullanıcının kendi küçük atölyesinde ürettiklerini dünyanın öbür ucuna pazarlayabilmesi de yine internet sayesinde mümkün. Kısaca artık ticari kazancın internetsiz düşünülemeyeceği bir çağdayız. Peki sosyal medyayı kullanarak ticaret yapmanın püf noktaları neler? Sanatsal, toplumsal ya da ticari bir girişim için listelediğimiz sosyal medya tüyolarını yazımızda okuyabilirsiniz.

1#

Başarılı bir girişimci olmak için planladığınız işin sürdürülebilir olması ve sizin bu işi yaparken mutlu hissetmeniz gerekir. Hoşlandığınız şeyler ile yetenekli olduğunuz alanlar farklı olabilir. Öncelikle ne istediğinizi ve neyi hedeflediğinizi tespit etmelisiniz. Kuracağınız işin gereklilikleri ile sizin kapasiteniz örtüşmeyebilir. Bu tür pürüzlerin önüne geçmek için en iyi olduğunuz konuları belirleyin.

2#

Sosyal medya platformlarında ürününüzün doğru kitleye ulaşması çok önemlidir. Sizin ürün veya hizmetinize ilgi duymayan takipçiler yerine, nokta atışı yaparak potansiyel müşteri haline gelecek hedef kitle belirlenmelidir. Yüksek kullanıcı sayısı olan ancak sizin girişimlerinize ilgi duymayan takipçiler sizin için bir anlam ifade etmeyecektir.

3#

Sosyal medya platformlarında ürününüz kadar rakiplerinizin durumu da önemlidir. Elbette rakiplerinizin aksiyonlarını kopya etmenizi tavsiye etmiyoruz ancak rakiplerinizin takipçi sayısı, pazarlama stratejisi, takipçilerin yoğunlaştığı ürünler gibi bilgiler sektörün nabzını yoklamanız açısından faydalı olacaktır.

4#

Girişimciler sosyal medya platformlarında izleyecekleri yolu oluştururken öncelikli olarak bir sosyal medya stratejisi geliştiriyor ve bu stratejiler sayesinde amacına ulaşıyor. Sosyal medya stratejisini oluştururken; aktif olarak üretilen içerikler ve bu içeriklerin günün hangi saati paylaşılması gibi konular önem kazanıyor. Sosyal medya pazarlama stratejisinde kişisel markanızı veya işinizi tanıtan, sosyal medya ağlarını sizin yararınıza nasıl kullanacağınıza dair hedeflerin açıkça tanımlanmış olması gerekiyor.

5#

Bir zamanlar eski okul arkadaşımızı bulmak için kullandığımız sosyal medya platformları bugün ciddi ticari işletmelere dönüşmüş durumda. Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasından sonra ‘mavi tık’ı ücretli hâle getirmesi bunun en güzel kanıtı. Sosyal medya platformlarından oluşturacağınız pazarlama hamleleri için hedef kitlenize uygun reklam ve pazarlama çalışmaları yapabilirsiniz. Bunun için az da olsa bir bütçe ayırmanız sizi rakiplerinizden bir adım öne taşıyacaktır.

6#

Stratejinizi, hedef kitlenizi ve bütçenizi belirledikten sonra atacağınız önemli bir adım da sosyal medya platformları arasındaki farklılıkları belirlemek olacaktır. Çünkü verdiğiniz ürün ya da hizmetin kapasitesi her sosyal medya platformu üyesi için uygun olmayabilir.

7#

İş dünyasında başarıya ulaşmış insanların verdiği tavsiyelerin başında risk almak geliyor. Başarıya ulaşılan yolda konfor alanından çıkarak yeni deneyimler elde etmek oldukça önemli. Karşılaştığınız belirsizlik ortamı kısa vadede stres yaratabilir ancak bu riskli adım atılmadığı sürece girişiminiz bir nihayete eremez. Burada önemli olan ulaşılabilir ve mantıklı risklerin peşinden koşmaktır. Hayallerinizin peşinden koşmak yerine, projeye dönüşmüş fikirlerin ardından gitmek daha mantıklı olacaktır. Yine de bilmediğiniz bir alanı deneyimlemenin sizi bir sonraki hamlenizde daha bilge yapacağını unutmayın.

 1,166 okunma

Derya Ülkar