Yukarı
Halkbank Kültür ve Yaşam
fade
18221
post-template-default,single,single-post,postid-18221,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.4,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

EVDE ÇOCUKLARINIZLA BİRLİKTE YAPABİLECEKLERİNİZ

Çocuklarınızla paylaştığınız her saniyenin sizin için ne kadar özel olduğunu biliyoruz. Bütün o anların daha da keyifli bir hale bürünmesi için evde bulunduğunuz zamanlarda birlikte yapabileceklerinizin bir listesini çıkardık. Bir kısmı oldukça hareketli saatler geçirmenizi bir kısmı da bir şeylerle uğraşırken beraberce sakinleşmenizi sağlayacak. Ve ortaklaşa yapacağınız bütün bu aktivitelerle hem çok eğlenecek hem de çocuklarınızın anılarına sevgiyle hatırlayacakları kareler ekleyeceksiniz.

Katladığınız kâğıtlarla minik sanat eserleri üretin

Kâğıtları katlayarak yapacağınız kuğular, kurbağalar, tavşanlar, çiçekler yani kâğıt katlama sanatı origami sayesinde çocuklarınızla kaliteli vakit geçirebilir, onların hayal gücünü ve yaratıcılığını geliştirebilirsiniz.

Çarşaflarla çadır kurmak için salonun ortasında buluşun

Masanın altı koltuğun arkası gibi kuytu köşelerde ev içinde ev yapmak çocuklar için en çekici oyunlardan biridir. Hep birlikte evinizdeki çarşafları kullanarak yapacağınız çadırdan bir evi ise asla unutmayacaklardır.

Pratik tarifleri birlikte yaparak lezzetli dakikalar geçirin

Mutfağı dağıtmasından, yemek yapım süresinin uzamasından kaygılanmadan onlarla birlikte eğlenceli yemekler yapın. Pizza, meyve salatası, çikolatalı kek, renk renk kurabiye… Dikkat etmeniz gereken tek şey çocukları tehlikeli araçlardan uzak tutmak.

Renk renk ve çeşit çeşit makarnalarla nesneler üretin

Birlikte suluboya ya da guaj boya ile boyayarak elde ettiğiniz rengârenk makarnalardan ister kolye, toka, bileklik gibi takılar yapın isterseniz boyalı makarnaları bir kâğıda yapıştırarak ortak bir resim yapın.

Toprakla uğraşmanın keyfini yaşayın ve yaşatın

Bahçeniz varsa bahçenize, yoksa saksılara veya küçük kasalara çiçek dikmeyi veya minik sebzeler ekmeyi deneyin. Hatta limon çekirdeklerini ekin ve aylar sonra çocuklarınızla birlikte yetişen limon ağacınıza bakarak gururlanın.

Albümünüzdeki fotoğrafları birlikte tekrar hatırlayın

Fotoğraflara giren güzel zamanlarınızı ve ailenizin diğer bireylerini çocuklarınızla birlikte hatırlamak için albümünüzü ortaya çıkarın. Hep birlikte fotoğraflara bakarken onlara geçmişteki eğlenceli hikâyelerinizi anlatın.

Salonunuzu tiyatro sahnesine çevirin

Bir çocuk hikâyesi seçin ve birlikte onu canlandırmaya çalışın. Tabii önce rollere girmek için evdeki eşyalarla kostümlerinizi hazırlamalısınız. Ve hem kostüm hazırlarken hem de oyunu sahnelerken bolca eğlenin.

Karton kutulardan oyuncaklar yapın

Oynamaları için onlara karton kutulardan oyuncaklar yapın ve bu sırada çocuklarınızın sizi seyredip yardım etmesine izin verin. Model konusunda internetten yardım alabilir ve en kolayından başlayıp zoruna doğru korkusuzca ilerleyebilirsiniz.

 1,067 okunma

akin aksoy