Yukarı
Halkbank Kültür ve Yaşam
fade
11109
post-template-default,single,single-post,postid-11109,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.4,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Klasik Müziğin Besteleriyle Ölümsüzleşen 8 Büyük İsmi

Klasik müziğin insan zihninde yarattığı olumlu etkiler dünyanın her yerinde kabul görüyor ve genelde müzik, özelde klasik müzik için “insanlığın evrensel dili” de deniyor. En doğru notaları bir araya getirerek bu müziği kulaklarımıza ve ruhumuza ulaştıran besteciler ise dünyanın en büyük sanatçıları olarak değer görüyor. Bu listemizde Klasik Müziğin Büyük Üçlüsü, Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven ve Wolfgang Amadeus Mozart’ı büyük saygıyla anıyor ve onlar kadar ünlü olmasalar da klasik müziğin gelmiş geçmiş bu en büyük bestecilerinden sayılan 8 ismi Kültür ve Yaşam’a taşıyoruz.

Richard Wagner

19. yüzyılın büyük Alman bestecisi Wagner’i eşsiz kılan özelliklerinden biri meşhur operalarının hem librettolarını kendi yazması hem de müziğini kendisinin bestelemesiydi. En önemli eserlerinden biri olan Tristan ve Isolde birçok eleştirmen tarafından müzik tarihinde bir dönüm noktası olarak kabul edilir.

Georg Friedrich Handel

Bach’ın çağdaşı olan Handel, Barok müziğin en büyük isimlerinden biridir. 40’a yakın opera besleyen Handel’in en çok bilinen eserleri arasında “Su Müziği” ve İngiltere’de hükümdarlar tahta çıkarken çalınan “Zadok the Priest” yer alır.

Claude Debussy

19.yüzyılın sonu ve 20.yüzyılın başına damga vuran Fransız orkestra şefi, piyanist ve besteci müzikte empresyonizm yani izlenimcilik akımının en önemli temsilcisi olarak kabul edilir. Kullandığı kompozisyon teknikleri kendisinden sonra gelen bestecilerde büyük etki bırakmıştır.

Arnold Franz Walter Schoenberg

Avusturyalı müzisyen, besteci, müzik teorisyeni Schoenberg, kitabı “Harmonielehre” ile de müzik tarihinde derin iz bıraktı ve atonal müziği literatüre kazandıran isim olarak hafızalara kazındı.

Johannes Brahms

Romantik dönemin ünlü piyanist ve bestecisi Brahms, kendi eserlerinin prömiyerinde piyanoyu kendisinin çalmasıyla ve tüm dünyada tanınan bir ezgi olan ünlü ninni “Lullababy” nin bestecisi olarak tanınır.

Igor Stravinsky

20.yüzyıl müzik sahnesinde önemli bir yeri olan Stravinsky neoklasik müzik ve seri müzik akımları için büyük önem taşır. Ünlü Rus besteci çalışmalarını İsviçre, Fransa ve Amerika’da sürdürmüştür.

Franz Joseph Haydn

Klasik dönemin ünlü bestecisi Haydn senfoni müziği konusundaki üstün yeteneği ve eserleri sayesinde “Senfoni Müziğinin Babası Haydn” unvanını kazanmıştır. Aynı zamanda Alman Milli Marşı’nın da bestecisidir.

Franz Peter Schubert

18.yüzyılın sadece 31 sene yaşayan yetenekli müzisyeni Schubert bu kısa zamana 1500 eser sığdırmıştır ve bunların arasında 7 senfoni de bulunur. En bilinen bestelerinden biri Goethe’nin yazdığı “Erlkönig”dir.

 18,399 okunma

akin aksoy