Yukarı
Halkbank Kültür ve Yaşam
fade
16623
post-template-default,single,single-post,postid-16623,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.4,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
satın alma sahiplen

Eğer Sevimli Bir Canlıyı Hayatınıza Almayı Düşünüyorsanız…

Hayatımıza sevgi katan minik dostlarımızı gözetmek, onların haklarını korumak insanlar olarak bizlerin görevi dedik ve sevimli bir canlıyı sahiplenme niyetinde olanlar için küçük bir liste hazırladık.

1#
kedi

Bir canlıyı sahiplenmek için harekete geçmeden önce ortalama 10-15 yıllık bir hayat arkadaşı edineceğinizin bilincinde olmalısınız. Bu uzun soluklu yolculukta beslenmesinden sevgi ihtiyacına, sağlığından fiziksel bakımına arkadaşınızın sorumluluğunun sizde olacağını kavramalı ve sorumluluklarınızı yerine getirebileceğinizden emin olmalısınız.

2#
köpek

Sevimli dostunuzun günlük olarak açık havada vakit geçirmesi gerektiği gibi, veteriner ve mama gibi harcama gerektiren ihtiyaçları da olacak. Yani bir kedi ya da köpek sahiplenmek istediğinizde ekonomik koşullarınızın uygunluğunu ve yeterli zamanınızın olup olmadığını tekrar gözden geçirmenizde fayda var.

3#

Hayvan sahiplenmek isteyenlerin çoğunluğunun tercihi cins kedi ya da köpekler oluyor, oysa sokak ya da barınaklar bir yuvaya ihtiyaç duyan birbirinden güzel canlılarla dolu. Ama illa ki cins bir hayvan sahiplenme niyetindeyseniz hayvan severlerin açtığı internet siteleri üzerinden bir şekilde yuvasından ayrılmış kedi ya da köpeklerle buluşabilir, mahrum kaldığı ev sıcaklığını ona tekrar yaşatabilirsiniz.

4#

Bir kedi ya da kuş sahiplenmek istiyorsanız sorun olmayacaktır belki ama bir köpek sahiplenme niyetindeyseniz oturduğunuz evin konumunu gözden geçirmeniz gerekir. İdeali bahçeli bir ev iken en kötü ihtimalle eviniz, köpeğinizin rahatça koşup oynayabileceği bir parkın yakınlarında olmalıdır. Aksi takdirde dostunuzu güdüsel ihtiyaçlarını karşılamaktan mahrum bırakmış olursunuz.

5#
pug cinsi köpek

Bir kedi, bir köpek ya da minik bir kuş… Sizin yoksa bile evinizdeki bireylerin ve hatta çocuklarınızın bu sevgi yumağı canlıların tüylerine, kokusuna alerjisi olup olmadığını biliyor musunuz? Ev halkından birinin sahipleneceğiniz hayvana özel bir alerjisi bulunuyorsa durumun sizin için de minik dostunuz için de zora gireceğini unutmayın.

6#
barınak, köpek

Yavru kedi ya da köpek sahiplenmek isteyenlerin genel düşüncesi kendisini daha çabuk benimsemesi ve alışması oluyor. Oysa bu canlılar o kadar sıcakkanlı ki hangi yaşta olursa olsun sevgi ve ilgi gördükleri bir kişiye kısa sürede alışabiliyorlar. Unutmayın ki yuva arayan ama yavru olmayan hayvanlara kucak açmak da hayvanseverliğin yazılı olmayan kanunlarından biri.

7#
hayvan sahiplenme

Düşündünüz taşındınız, kendinizi ve şartlarınızı gözden geçirdikten sonra bir canlıyı sahiplendiniz. Yapacağınız ilk iş barınaktan, sokaktan veya sahibinden alarak sahiplendiğiniz minik canlıyı bir veterinere götürmek ve sağlık kontrolünden geçirmek olmalı. O gün gerekli aşılarını hatta bakımını yaptırarak yeni hayatınıza ilk adımı atabilirsiniz.

 1,502 okunma

akin aksoy