Adı Başarılarıyla Öne Çıkan 9 Gencimiz
Onlar bilim insanı, sanatçı, sporcu olarak kendi alanında başarılı olmuş, adı öne çıkmış gençlerimiz… Her biri Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren gençler”imiz… Biz de genç-yaşlı hepimize umut vaat eden bu isimlerden birkaç tanesini listemize taşıyarak sayfamızı aydınlatıyoruz.
Henüz 16 yaşındayken işaret dilini tercüme eden bir bilgisayar programı yazan Neval, hem 2016 yılında Microsoft tarafından verilen “Yılın Kadın Girişimcisi” ödülünü aldı hem de dünyanın en iyi üniversitelerinden Stanford’dan tam burs kazandı.
Genç piyanistimiz Damla, 2017 yılında 18 yaşındayken Viyana’da düzenlenen Uluslararası Müzik Yarışması’nda birinci oldu. Bu başarının ardından birçok uluslararası yarışmada da ödüller kazanan Damla bizi gururlandırmaya devam ediyor.
Mizgin, Kenya’da düzenlenen Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası’nda 100 Metre yarışında altın madalyanın sahibi oldu. Mizgin şu anda Olimpiyat Hazırlama Merkezi’ndeki 23 sporcunun en genci olarak 2020 olimpiyatlarına hazırlanıyor.
Mozart kadar iyi bir kulağa sahip olduğu düşünülen Bartu daha 10 yaşında ilk orkestra konserine çıktı ve 14 yaşında senfoni yazmaya başladı. Bartu Fransa’da Creteil Konservatuvarı’nda alanının en iyi hocalarından eğitim alıyor.
Tam 9 adet Avrupa Şampiyonluğu bulunan Grekoromen güreşçimiz Rıza Kayaalp’in 2019’da kazandığı şampiyonluk dahil 4 Dünya Şampiyonluğu, birer Olimpiyat ikinciliği ve üçüncülüğü de bulunuyor. Rıza’nın şimdiki hedefi ise 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda altın madalya kazanmak.
14 yaşındaki paralimpik yüzücümüz Sümeyye Boyacı azmi ve disipliniyle bizi uluslararası kulvarda da gurulandırıyor. Genç yüzücü Brezilya’da düzenlenen Açık Su Dünya Yüzme Şampiyonası’nda sırtüstü yarışında dünya şampiyonu oldu.
Dünyanın en iyi üniversitesi kabul edilen Harvard’ın Matematik ve Fizik bölümlerini birincilikle bitirerek inanılmaz bir başarı gösteren Levent şu anda Princeton Üniversitesi’nde doktora eğitimine devam ediyor.
Türkiye’nin ilk kadın dünya güreş şampiyonu olan Yasemin’in 75 kiloda Dünya Şampiyonluğu’nun yanı sıra Avrupa Şampiyonlukları da bulunuyor.
Müziğe kontrbas ve piyano ile başlayan Murat, Nazım Hikmet şiiri için yaptığı besteyle London Royal Conservatory Orchestra’yı yönetmek üzere davet aldı. Dünyanın en önemli müzisyenleriyle çalışma fırsatı elde etti, Birleşmiş Milletler destekli Genç Liderler ve Girişimciler Odası tarafından verilen “Kültürel Başarı” ödülünü kazandı.
1,878 okunma