Yukarı
Halkbank Kültür ve Yaşam
fade
3967
post-template-default,single,single-post,postid-3967,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.4,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Pikniğin 12 Olmazsa Olmazı

Büyük küçük herkesin en sevdiği etkinliklerden biridir pikniğe gitmek. Piknik sepeti için en güzel yiyecekler hazırlanır, gün boyunca eğlenmek için çeşit çeşit oyuncaklar, oyunlar, gazeteler, dergiler çantalara doldurulur ve ailecek yola çıkılır. Piknikte yediğimiz yemeğin tadı, oynadığımız oyunların hatırası, topladığımız çiçeklerin kokusu asla unutulmaz. Türkiye’nin en sevilen eğlencesi pikniğin olmazsa olmazlarını sizin için listeledik.

Cızır Cızır Mangal

Piknik demek mangal demektir. Pikniğin tadı, annelerin hazırladığı lezzetli köfteler ızgaranın üzerinde cızırdarken, küllerin içine gömülen patatesler yavaş yavaş pişerken çıkar.

İpten Salıncak

Piknik alanına gider gitmez çocuklar salıncağın kurulmasını beklemeye başlar. Babalar, abiler salıncak kurarken heyecanla zıplayan minikler gün boyu salıncaktan inmek istemez.

Mis Gibi Piknik Sepeti
tatilde yapılacaklar

Pikniğe gitmeden önce leziz yiyeceklerle dolu piknik sepeti hazırlanır. Dolmalar, kekler, börekler itinayla sepete yerleştirilir ve tüm aile tarafından kapışılmayı bekler.

Eğlenceli Oyunlar ve Yarışmalar

Çeşit çeşit oyunlar ve yarışlar güne eğlence katar, çuval yarışından halat çekmeye eğlenceli oyunlar tatlı bir rekabet yaratır.

Paylaşılamayan Hamak
Piknik alanına varıldığında ilk iş olarak iki uygun ağaç bulunur ve aralarına hamak kurulur. Hamakta kestirmek için herkes sıraya girer, birbirinin yerini kapmaya çalışır.
Rengarenk Uçurtmalar

Piknikte en sevilen etkinliklerden biri de uçurtma uçurmaktır. Bir gece önceden hevesle hazırlanan uçurtma, büyüklerin de yardımıyla uçurulur.

Buz Gibi Karpuz
karpuz

Mükemmel bir piknik karpuzsuz olmaz. Gürül gürül akan derenin suyunda soğutulan karpuzun lezzeti bir başka olur.

Kaçan Top
piknik, top tutan çocuk

Pikniğe top götürmeyi unutursanız o piknik eksik kalır. İstop, yakar top, futbol, voleybol hangi oyunu oynarsanız oynayın o top uzaklara bir yerlere kaçar ve topu almak için çeşitli maceralar yaşanır.

Piknik Tüpü
tüp

Annelerin özenle hazırladığı lezzetlerin yanında mis gibi bir bardak çaydan iyisi olamaz. Pikniğin olmazsa olmazlarından piknik tüpünün üzerinde yavaş yavaş demlenen çayın tadı unutulmaz.

Ağaç Altına Serilen Örtü

Büyük bir ağacın gölgesine bir örtü serilir ve yiyecekler, içecekler buraya koyulur. Anneler burada oturur, küçük çocuklar burada uyutulur.

 196 okunma

kulturHalkbank