Yukarı
Halkbank Kültür ve Yaşam
fade
20433
post-template-default,single,single-post,postid-20433,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.4,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

HOBİ OLARAK NE YAPABİLİRİM?

Hayatımızı, zihnimizi ve bedenimizi dengede tutmak için boş vakitlerimizi nasıl değerlendirdiğimiz de önem taşıyor. Eğlenmek, dinlenmek, verimli ve kaliteli vakit geçirmek üzere edineceğimiz hobiler denge konusundaki özel yardımcılarımız olabilir. Peki ama ne yapabilirim diye soranlara bizim de birkaç önerimiz olacak.

1#
çevrimiçi eğitim

Teknolojinin hayatımıza getirdiği en güzel uygulamalardan biri de internet üzerinden katılmayı mümkün kılan eğitim programları. Ücretsiz veya asgari bir ücret ödeyerek, ilgilendiğiniz ve hatta hakkında hiçbir fikriniz olmayan konularda online dersler alarak kendinizi geliştirebilir, vaktinizi verimli biçimde doldurabilirsiniz.

2#

İnsanın kendini gerçekleştirmesinin yollarından biri gücünü ve enerjisini ona ihtiyaç duyanlarla paylaşmaktır. Bir yaşlı, bir çocuk, bir hayvan ya da doğa için… Gönüllü olarak sosyal sorumluluk almak sahip olunabilecek en değerli hobilerden biridir. Siz de boş vakitlerinizi doldurmak için gücünüz doğrultusunda bir gönüllü işi araştırabilirsiniz.

3#
pul koleksiyonu

Koleksiyon dendiği vakit akıllara pullar gelir ve ortalığa hemen bir nostalji kokusu yayılır. Oysa koleksiyon yapmanın sınırı ve dönemi yoktur. Sınırı yoktur çünkü istediğiniz tüm nesnelerin koleksiyonunu yapmanız mümkündür. Oyuncak, kalem, silgi, biblo, kitap ayracı, çorap, kahve fincanı, çam şişe kapağı, kartpostal, sticker ve daha yüzlerce nesne…

4#

Uzakdoğu kaynaklı kâğıt katlama sanatı origami çocukluğumuzdan aşina olduğumuz bir konu. Kâğıdı katlayarak kuğu, balık, araba yapmanın keyfini hatırlarsınız. Üç boyutlu veya modüler origami ise işin daha ileri boyutu. Kafanızı boşaltıp stres atmak istiyorsanız edineceğiniz en hoş hobilerden biri origami yapmak olacaktır. Hem belki ürettiğiniz minik eserlerden aile içinde bir sergi bile açabilirsiniz.

5#
resim

Boyama kitapları deyince aklınıza sadece çocuklar gelmesin… Yetişkinler için hazırlanan boyama kitapları ve onları renklendirmek için edineceğiniz rengârenk boyalar size dinlenmenin, sakinleşmenin, düşüncelerden arınmanın güzel bir yolunu sunacaktır. Kitap boyamayı hobi haline getirerek çocuk tarafınızı da besleyebilir, hayatı daha renkli algılayabilirsiniz.

6#
fotoğraf albümü

Aldığımız albüme fotoğraflarımızı özenle yerleştirmek ve sonra dönüp dönüp bakmak hepimizi mutlu eden bir aktivitedir. Peki hobi olarak daha özgün albümler hazırlamaya ne dersiniz? İşe kalın, şık bir defter almakla başlamanızı öneririz. Geriye kalan sayfalara fotoğraflarınızı yapıştırmak ve boş alanlara duygularınızı, belki o an yaşananları ya da sevdiğiniz bir şiiri yazmaktan ibarettir.

7#

İşte tatlı mı tatlı bir hobi örneği… Çeşit çeşit pasta tariflerini deneyerek meyvelerin, çikolatanın, kremanın, süsleme ürünlerinin dünyasına dalış yapabilirsiniz. Tabii hobinizin sağlığınızı olumsuz etkilemesini önlemek için malzemelerinizi ona göre seçmeyi de ihmal etmemelisiniz. Yaptığınız her pastayı bir hediyeye dönüştürmek de ayrı bir keyif verebilir.

 738 okunma

akin aksoy