Yurt Dışına Çıkma Hazırlığındakiler İçin 8 Püf Nokta
Yurt dışına ilk kez, özellikle de tek başına çıkacak biri için durum bilinmeyene yolculuk gibidir ve kişinin günler öncesinden stres hissetmesi muhtemeldir. Öncelikle şunu söylemeliyiz: Stres yapmanızı, paniklemenizi, korkmanızı gerektirecek bir konu değil kesinlikle bu! Ama elbette dikkat etmeniz gereken detaylar da yok değil… Hatta bunlar defalarca yurt dışına çıkanların da dikkat etmesi gereken hususlar… Yolculuğunuzun sorunsuz geçmesini dileyerek şimdilik 8 madde ile başlayalım.
Seyahat nedeniniz turistik bir gezi ise mutlaka gideceğiniz yerin resmi tatillerine bakmanızı öneriyoruz. Hafta içine gelen bir tatil nedeni ile gezeceğiniz yerlerin kapalı olduğunu duymak bütün motivasyonunuzu düşürecektir. Bununla birlikte gündüz ve akşam için hava durumlarını da ayrı ayrı kontrol etmeli kıyafet seçimlerinizi buna göre yapmalısınız.
Uçuşunuzu garantiye almak için online check-in yaptırın deriz. Check-in işlemleri uçuş saatine 45 dakika kala sonlanıyor ve siz hiç hesapta olmayan nedenlerle gecikseniz bile online check-in yaptırdığınız için uçuşunuzun riske girmesini engellemiş oluyorsunuz. Dışarıda zarara uğramamak için döviz işlemlerinizi de halletmişseniz eğer, rahatlıkla uçağınızın kapısına gidebilirsiniz.
Kullandığınız GSM hattınızı yurt dışına açtırmazsanız arama yapmak istediğinizde size kapalı sinyali verecektir. Ülkeden çıkmadan GSM operatörünüzü arayarak istediğiniz paketin seçimini yapmalısınız.
Akıllı telefonunuza indireceğiniz mobil uygulamalar özellikle offline kullanılabilenler seyahatinizde büyük kolaylık ve kendinize güven duymanızı sağlayacaktır. Örneğin, gideceğiniz yerin metro hatlarını gösteren bir harita ya da şehir rehberi sunan bir uygulama tatiliniz boyunca yol arkadaşınız bile olabilir.
Uluslararası uçuşların yurt içi uçuşlardan önemli bir farkı da valizinize koyup koyamayacağınız eşyalarla ilgilidir. Bu yüzden seyahat edeceğiniz ülkenin uçuş kurallarını incelemeli, neleri yanınızda bulunduramayacağınızı öğrenmelisiniz ki sevdiğiniz bir eşyanızla havalimanında vedalaşmanız gerekmesin.
Enteresan ama yeri geldiğinde kriz yaratabilen konulardan biri de gideceğiniz ülkenin voltaj gücü ve priz uyumluluğu konusudur. Prize ihtiyaç duyan cihazlarınızın farklı voltaj tipine sahip olup olmadığını araştırabilir, buna göre yanınıza dönüştürücü alabilirsiniz.
Yol trafiğini, güvenlik kontrollerini, giriş kuyruğunu göz önüne alarak planlarınızı yapmalı uçuşunuza 2 saat kala havalimanında olmalısınız. Pasaport kontrolünden önce yurt dışı uçuşlar için gerekli olan harç pulunu almış olduğunuzdan da emin olun, böylece kontrol sırasında geriye dönmeniz gerekmez ve zaman kaybetmezsiniz.
Pasaportunuzu kaybetmeniz gerçekten kırmızı alarm seviyesinde bir konudur, bu nedenle en güvenli yere koymayı ihmal etmeyin. Her ihtimale karşı pasaportunuzun kimlik ve vize sayfasının fotoğrafını çekerek kendinize e-posta yollayın. Ayrıca kalacağınız yerin adresini ve yakınlarındaki durak isimlerini yazılı olarak yanınızda bulundurmanızı da “hani ne olur ne olmaz” düşüncesiyle tavsiye ederiz.
1,065 okunma