Yukarı
Halkbank Kültür ve Yaşam
fade
19580
post-template-default,single,single-post,postid-19580,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.4,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

HAYVAN İSİMLERİYLE ANILAN BİTKİLER

Siz daha önce çoban çantası, adam otu, havacıva otu, sarısabır gibi bitki isimleri duymuş muydunuz?  Bitkilere, çağrışım yaptığı herhangi bir şeyin ismini vermek sık başvurulan bir yöntemdir, özellikle de Anadolu’da. Biz de bir şekilde hayvan ismiyle anılan bitkileri derleyelim dedik, sayılarının hayret uyandıracak kadar fazla olduğunu söyleyebiliriz, bir kısmını aşağıda görebilirsiniz.

1#

Kurutulup genellikle çayı yapılan bitki gerçekten de atın kuyruğuna benzemiyor mu?

2#

Kükreyen bir aslana benzetilen çiçeklerin şu tatlı hallerine bakınca, insan bu benzetmeye şaşırıyor.

3#

Tam da minik, tatlı bir kuzunun kulağı gibi… Kuzukulağı bitkisi çok faydalı bir salata malzemesi…

4#

Dalını sakince donatmış bu mor meyveye çakal eriği denmesinin nedeni tahminlere dayalı… Çakalların bu eriği yemeyi sevmesi de o tahminler arasında.

5#

Bu mor zarafete aldanmayın, alt tarafında büyük dikenli yaprakları bulunuyor. Develerin diken yemeyi sevdiği de malum, anlayacağınız adı oradan geliyor.

6#

Şu keçiboynuzu bitkisine bakıp da bir keçinin boynuzlarını anımsamamak mümkün değil…

7#

Çayı yapılarak tüketilebilen koyun otunun isim kökeni bir muamma. Belki yaprakları hafif tüylü olduğu için, belki koyunlar yemeyi seviyor da ondan… Ya sizce?

 2,591 okunma

akin aksoy