Yukarı
Halkbank Kültür ve Yaşam
fade
22396
post-template-default,single,single-post,postid-22396,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.4,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

BU LEZZETLER FARKLI ÜLKELERİN DÜĞÜNLERİNDE SERVİS EDİLİYOR

Düğün davetlerinin önemli bir kısmını yemek menüleri oluşturur ve eğer söz konusu olan geleneksel bir düğünse menü de kaçınılmaz olarak geleneksel lezzetlerden oluşur. Bu konuda ülkemizle yarışacak kültür ise çok azdır çünkü neredeyse 81 ilimiz kendine özgü bir düğün menüsüne sahiptir. Gelin biz, farklı kültürlerin düğünlerinde hangi yemeklerin öne çıktığına bir göz atalım.

1#

Düğün çorbası için geleneksel düğün menülerinde en çok rastlanan yemektir diyebiliriz. Kelime anlamı “düğün çorbası” olan Hochzeitssuppe da Alman düğünlerinin geleneksel başlangıç yemeğidir. Tavuk suyunda sebze, tavuk eti ve köfte taneleri barındıran çorbanın yapımı bir hayli zahmetlidir.

2#

İtalyancada “düğün çorbası” anlamına gelen Zuppa di Nozze ise düğünlerde servis edilmez fakat ismi nedeniyle pek çok yerde bir düğün çorbası olduğu bilgisiyle karşılaşmanız mümkündür. Zuppa di Nozze değilse de İtalyan düğünlerinde de menünün büyük bir kısmını çorba, salata ve mezeler oluşturur.

3#

Endonezya’da daha çok gösterişli düğünlerin menülerinde görülebilecek Rijsttafel, pirinç veya pilav masası anlamına gelir. Bu masada, Endonezya sarı pirinciyle koni biçiminde hazırlanan pilav başta olmak üzere ülkenin farklı bölgelerine ait lezzetler küçük tabaklarda servis edilir.

4#

Damadın girişte şerbet ve tatlılarla karşılandığı Bangladeş düğünlerinin geleneksel yemeği Biryani ise Güney Asya ülkelerine özgü bir pilav çeşididir. İçinde karanfilden tarçına, safrana, kimyona, kakule ve kişnişe birçok baharat barındıran Biryani, tavuk, koyun eti, sığır eti veya balıkla birlikte pişirilir.

5#

Fas’ta düğünler kadar bayramların da popüler yemeği Tajine’dir. Tajin aslında koni biçiminde kapağı bulunan topraktan mamül bir tür güveç kabıdır. Tajine ise içinde kuzu eti veya tavuk eti barındıran, malzemeleri arasında irmik, bal, kuru erik ve farklı baharatlar bulunan bir güveç yemeğidir.

6#

Korovai, Ukrayna düğünlerinin sadece geleneksel yemeği değil adeta bir parçası gibidir. Gelinin evinde damadın ailesinden kadınların da katıldığı bir buluşmada şarkılar eşliğinde hazırlanır. Üzerinde kuş, ay, çam kozalağı, çiçek gibi figürler, hamur parçaları, buğday sapları ve çeşitli otlar bulunur.

7#

Brezilyalıların, düğünlerde gelin ve damadın tatlı bir uyum içinde yaşamalarını dileyerek servis ettikleri lezzetin adı ise Casadinhos’tur ve kelime Portekizce “evli” anlamına gelir. Ortası bal, reçel veya marmelatla doldurulan yuvarlak kurabiyeler şekere batırılarak pişirilir.

 3,968 okunma

Derya Ülkar