Adına Festival Düzenlenen 8 Lezzetimiz
Bir yörenin, bir bölgenin en ünlü ürünü için yapılan festivaller vardır, kimi taptaze yerel ürünleri tüketicisiyle buluşturur, kimi tarımı-üreticiliği teşvik eder. Biz de ülkemizdeki lezzet festivallerinden 8 tanesini sizin için derledik ve bir kez daha gördük ki hep birlikte çok renkli, zengin bir kültüre sahibiz.
Ülkemizin havuç üretiminin büyük bir kısmını karşılayan Ankara-Beypazarı’nda havuç için bir heykel bile dikildi ve her yıl eylül ayında düzenlenen “Havuç Festivali”nin bu yıl 24’üncüsü gerçekleşti.
Diyarbakır karpuzu eskiden o kadar ağır olurmuş ki ancak develerle taşınabilirmiş. Hâlâ ağırlığı ve tadı ile rakip tanımayan Diyarbakır karpuzu için her yıl çeşitli etkinliklerin yapıldığı bir festival düzenleniyor.
Reçeli bile yapılan Eceabat domatesinin kokusu dillere destandır. Çanakkale’ye bağlı ilçede her yıl köylü üreticilerin katıldığı bir “Domates Festivali” yapılıyor ve en iyi domates, hatta domates güzeli seçiliyor.
Malatya sadece ülkemizin değil dünyanın kuru kayısı ihtiyacını karşılıyor. Şehir, beyaz çiçekler açan onlarca kayısı bahçesiyle nisan-mayıs aylarında eşsiz görüntüler veriyor ve bu meyve adına her yıl bir festival düzenleniyor.
Urla Enginar Festivali konserlerin, söyleşilerin, yarışmaların, stantlara dizilmiş enginar yemeklerinin gölgesinde her nisan ayında yapılan bir festival… İzmir’in Urla ilçesindeki bu etkinliğin uluslararası bir ilgi gördüğünü söylemeliyiz.
Bilecik’te yetiştirilen kestane kabağının tam bir yıl raf ömrü olduğunu biliyor muydunuz? Bu kaliteli ve dayanıklı sebze için her yıl eylül ayında Kızıldamar Köyü’nde bir festival düzenleniyor.
2018’in Mayıs ayında Tekirdağ’da Kiraz Festivali’nin 54’üncüsü düzenlendi. Tam 54 yıldır düzenlenen bu köklü festival ülkemizde düzenlenen en renkli festivallerden biri…
Bartın’da 50 yıldır üretilen çilek için 34 yıldır bir festival düzenleniyor ve Bartın Çilek Festivali’nin olduğu günlerde ortalığa eşsiz bir çilek kokusu yayılıyor.
1,542 okunma