Yukarı
Halkbank Kültür ve Yaşam
fade
19421
post-template-default,single,single-post,postid-19421,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.4,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

UZAKTAN EĞİTİMDEN MAKSİMUM YARAR SAĞLAMAK İÇİN İPUÇLARI

İçinde yaşadığımız ve Dijital Çağ olarak isimlendirilen dönemde teknolojinin geldiği seviye çoğumuzu uzaktan eğitimin konforuyla tanıştırdı. Evimizden çıkmadan katılabildiğimiz çevrim içi eğitimlerin konfor yelpazesi, zamanda tasarruf etmekten özgür çalışma ortamına kadar geniş bir alanı kapsıyor. Peki, uzaktan eğitim ile başarılı olmak, hatta adım atılan çevrim içi eğitimleri devam ettirmek o kadar kolay mı? Bu sorulara rahatça “evet” cevabı verebilmek için aşağıdaki stratejileri uygulamak önemli!

1#

Bilgisayar karşısında tek tıklama ile sizi ileri seviyelere taşıyacak bir eğitim programına katılmak harika bir fikir! Fakat asıl mesele katılacağınız eğitimi seçtikten ve ilk adımı attıktan sonra başlıyor. Uzaktan eğitim öğrencisi olmanın her şeyden önce öz disiplin gerektirdiğini aklınızdan çıkarmayın. Dersleri takip etme ve öğrendiklerinizi tekrar etme konusunda iradeli olursanız işin en önemli etabını da geçmiş olursunuz.

2#

Evden çıkıp bir yere gitmiyor olmanız dersleri ihmal etmenize sebebiyet vermemeli, tam aksine uzaktan eğitimin sunduğu zaman desteği motivasyonunuzu daha da artırmalı! Takviminizde dersleri izlemek için ayırdığınız zamanlama net olmalı, kesinlikle “bir ara bakarım” tavrını kendinizden uzak tutmalısınız. Ders zamanından biraz önceye kuracağınız alarm da işlerinizi toparlayıp bilgisayarın başına geçmenize yardımcı olacaktır.

3#

Herhangi bir kursta ya da okulda ara verilmeden cep telefonuyla konuşmak, kalkıp yemek alıp yemek, yatarak derse katılmak mümkün değildir. Tamam, uzaktan eğitimin sunduğu özgürlükler bir hayli fazladır ama bu özgürlükler dikkatinizin dağılmasına da neden olmamalıdır. Ders sırasında televizyonu kapalı tutmalı, mümkünse telefonunuzun sesini kısmalı, yatak ve kanepede değil masa başında çalışmaya özen göstermelisiniz.

4#

Öğrendiklerinizi tekrar edebilmek için kendi ifadelerinizle notlar alın. Bunu yapabilmek için eğitim saatiniz geldiğinde not defteriniz de elinizin altında olsun. Elbette notlarınızı dijital bir uygulama üzerinde de tutabilirsiniz, önemli olan hangisinin size daha yakın geldiği ve tekrar etmeniz konusunda motive ettiğidir. Fakat içinde bulunduğumuz çağda dijital dünyanın imkânlarından yararlanmak bu teknolojiyi içselleştirmenize de yardımcı olacaktır.

5#

Not almak önemli ve faydalı fakat canlı bir eğitim programına dâhilseniz not almaya çalışırken odağınızı kaybedebilir, sonraki cümleleri kaçırabilirsiniz. Buna maruz kalmamak için en iyi strateji canlı dersi kaydetmek olacaktır. Böylece yayın sırasında tamamen anlatılanlara odaklanabilir ve sonrasında da kaydettiğiniz dersi izleyerek dilerseniz notlarınızı alabilirsiniz.

6#

Dijital dünyanın imkânlarından faydalanmanın sizi bu dünyaya daha hızlı adapte edeceğini söylemiştik. Bu imkânlardan biri de aldığınız eğitimle ilgili açılmış forumlar ve bunlara katılma şansınızın olmasıdır. Tartışma forumlarında aklınıza takılan bir soruyu, çözemediğiniz bir konuyu dile getirebilir ve pek çok cevap alabilirsiniz, ayrıca başka insanların düşünce ve sorularını öğrenme şansınız da olur.

7#

Canlı bir eğitime mi katılıyorsunuz yoksa önceden kaydedilmiş bir eğitim hizmetinden mi faydalanıyorsunuz? Buna göre, uzaktan eğitim aldığınız kişi ve kurumlar kimler, ya da hangi link üzerinden hangi hesap ayrıntılarıyla bağlantı kuruyorsunuz? Bunları bir kenara not etmeyi unutmayın, kişisel bilgisayarınızdan başka bir cihazdan da erişim sağlayabilmek için bu bilgilere ihtiyacınız olabilir.

 884 okunma

akin aksoy