Yukarı
Halkbank Kültür ve Yaşam
fade
10608
post-template-default,single,single-post,postid-10608,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.4,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
efeler ligi

10 Madde ile Halkbank Spor ve Şampiyon Erkek Voleybol Takımı

Önceki yıllarda rakiplerini 8 kez geride bırakarak şampiyon olan Halkbank Erkek Voleybol Takımı, 2017-2018 sezonunu da kürsünün en üst basamağında tamamladı. 9. şampiyonluğun ardından bütün gözler bir kez daha Halkbank Erkek Voleybol Takımı’na çevrildi. Bu başarıları ile camiasını gururlandıran, Efeler ve Vestel Venüs Sultanlar Liginde takımları bulunan Kulüp ne zaman doğdu, nasıl ilerledi? Bunların cevabını bulmak ve çiçeği burnunda şampiyonlar için sizi Kültür ve Yaşam’ın 10 maddelik listesini okumaya davet ediyoruz.

1#

Halkbankası, Türkiye’nin en köklü kurumlarından biri olarak sportif alanda var olmak isteyen gençlere destek sağlamak, ülkemizin spor alanında dünya arenasındaki varlığına katkı sunmak üzere 1983 yılında Halkbank Spor Kulübü’nü kurdu.

2#
efeler ligi

Kırmızı, mavi, beyaz renklerin temsil ettiği kulübün kurulduğu ilk yıllarda faaliyet gösterdiği branşlar futbol ve voleyboldu. 1990’larla birlikte voleybol ve hentbol öne çıkmaya başladı.

3#
efeler ligi

Halkbank Spor 90’lı yıllarda özellikle voleybolda en fazla şampiyon olan kulüp oldu. Öyle ki, 1992 ve 1996 yılları arasında Türkiye Birinci Voleybol Ligi Şampiyonluğu kupasını 5 kez art arda kaldırırken 2 kez de Türkiye Kupası Şampiyonluğu kazandı. Hentbolda da ülke çapında önemli başarılar elde eden Kulüp bir süre sonra yoluna sadece voleybol branşı ile devam etti.

4#

2013 yılında Halkbank Spor Kulübü büyük bir başarıya imza attı. Erkekler CEV (Avrupa Voleybol Konfederasyon) Kupası finalinde İtalya’nın Andreoli Latina takımını Ankara’da 3-2 mağlup etti. Böylece Türk spor tarihinde CEV Kupası’nı kazanan ilk erkek takım oldu. Bu kupa Halkbank’ın kuruluşunun 75. yılında ve Halkbank Spor Kulübü’nün 30. yılında gelmişti. Oyuncular ve teknik heyet röportaj verirken bu maçın ömür boyu hatırlanmasını istemişlerdi.

 

2014 yılına gelindiğinde ise henüz tekrarlanamayan bir başarı daha elde ettiler. O yıl, CEV Erkekler Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali’ni Ankara’da Halkbank Spor Kulübü organize etmişti ve burada kazandığı ikincilikle Avrupa tarihi kitabına bir not daha düşmüş oldu. Bugüne kadar Final Four organizasyonunu üstlenen bir Türk erkek kulübü çıkmadığı gibi, derece yapan bir takım da çıkmadı.

5#

2012-2013 yılları yeni bir oluşuma doğru ilk adımların atıldığı bir sezon olacaktı. O dönem Halkbank Spor Kulübü, Gazi Üniversitesi Spor Kulübü’nün kadın voleybol takımına isim sponsoru olarak 1. Lig’e çıkmaları yolunda destek verdi. 2013-2014 yıllarında takımın haklarını alan Halkbank Spor Kulübü, bundan sonra Kadın Voleybol Takımı ile de sahaya çıkmaya başladı.

6#

2016 yılından bu yana kadınlar voleybol ligi Sultanlar Ligi, erkekler voleybol ligi ise Efeler Ligi olarak adlandırılıyor. 2015-2016 sezonunu şampiyon olarak kapatan Halkbank Erkek Voleybol Takımı 2017-2018 sezonunu da şampiyonlukla bitirdi ve kendisinden “Efelerin Efesi” diye söz ettirmeyi başardı.

7#
efeler ligi

Burutay Subaşı, Raydel Hierrezulo, Faik Samet Güneş, F. Hernandez Ramos, Nemanja Petric, Emre Batur, Hasan Yeşilbudak, Alperay Demirciler, Lucas Loh, Mustafa Ramazanoğlu, Velizar Chernekozhev, Abdullah Çam, Furkan Aydın… Finalin dördüncü maçında Arkas Spor’a karşı 3-1’lik üstünlük sağlayarak 2017-2018 sezonunun kupasını kaldırmayı başaran oyuncular oldular.

8#

Halkbank Erkek Voleybol Takımı şampiyonluk kupasını kaldırmanın yanı sıra, final etabının “EN”lerinde de ödüllerin çoğunu kazandı, En Değerli Oyuncu (MVP) Burutay Subaşı oldu, En İyi Pasörü ise Hierrezulo Raydel… En İyi Smaçör F. Hernandez Ramos, En İyi Libero olarak da Hasan Yeşilbudak seçildi. Kişisel ödüller, şampiyonluklarını taçlandırırken, kadro mühendisliğinin de ne nedenli başarılı olduğunu göstermiş oldu.

9#

Halkbank Voleybol Erkek Takımı’nın kazandığı 9. şampiyonluk Halkbank’ın 80. ve Halkbank Spor’un 35. kuruluş yılında armağan gibi geldi. “Yaşayan kulüpler içinde en fazla şampiyonluk yaşayan kulüp” unvanını da bu şampiyonlukla devam ettirmeyi başardı.

10#

Şampiyona boyunca taraftarların coşkuyla desteklediği oyuncular şampiyonluk turuna devam ederken büyük bir ilgiyle karşılaştılar. Gezi duraklarından olan Ankara Kalesi ve Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde çektirdikleri fotoğraflarda gururlu ve mutluydular.

 1,786 okunma

akin aksoy