Yukarı
Halkbank Kültür ve Yaşam
fade
24037
post-template-default,single,single-post,postid-24037,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.4,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

YAZ BAHÇELERİ İÇİN 6 ÇİÇEK ÖNERİSİ

Balkona, cam kenarına, evin herhangi bir yerine konumlanan küçücük bir çiçek bile bütün atmosferi değiştirmeye yetecek güçte olabilir. Varlıklarıyla günümüzü renklendiren ve adeta bize yazı müjdeleyen çiçekleri sayfamıza konuk ediyor ve renkli görseller eşliğinde, bahçeleri süsleyen bitki türleri hakkında kısa bilgiler veriyoruz.

1#

Yaz boyunca açan çiçeklerden biri olan begonya özellikle rutubetli ve serin topraklar için ideal. Peyzaj uygulamalarında ağaç ve çalı gruplarının önlerinde adeta bir tablo gibi duran begonya, yarı gölge alanları sever bu nedenle yeri seçilirken dikkatli olunmalıdır. Yaz aylarında 2 günde bir sulamak gerekir, eğer begonyanız kurursa buz ve sıcak su yöntemiyle canlandırabilirsiniz. Bunun için bitkinin köklerine yeterli miktarda buz koyun ve ardından buzların üzerine sıcak su dökün. İşlemi belirli aralıklarla tekrarlarsanız begonyanız yeniden canlanacaktır.

2#

Yazın habercisi sayılan papatyalar hem mis kokularıyla hem huzur veren görüntüleriyle ideal yaz çiçeklerinden biridir, özellikle teras ve bahçelerde şık durur. 50’den fazla çeşidi olan papatya nemli ve geçirgen toprakları sever. Saksıda yetiştirmeyi tercih ediyorsanız killi toprak seçmenizde yarar olacaktır, ayrıca papatya tohumunun ekileceği saksının çok derin olmaması da önemli detaylardandır.

3#

Zengin ve nemli toprakları tercih eden ortanca aynı zamanda bol su ihtiyacına sahip olan çiçeklerden biridir, sıcaklığa bağlı olarak haftada bir iki kez sulanması gerekebilir. Ortanca, ışıklı ortamları çok sever özellikle sabah ve akşam güneşi onlar için oldukça yararlıdır, geniş bahçeler ve büyük saksılar bu çiçek türü için idealdir. Ortancayı canlandırmak için solan yaprakları düzenli olarak kesmek gerekir bunun için el makası kullanabilirsiniz. Yalnızca yaprakları değil ölü olan dallarını da kesebilirsiniz, bir süre sonra ortanca yeniden canlı görünümüne kavuşacaktır.

4#

Hoş kokulu ve dayanıklı yaz çiçeklerinden biri olan kadife çiçeği dik olarak büyüyen sarı, kırmızı ve turuncu renklerde bir bitkidir. İyi işlenmiş toprakları ve yarı gölge alanları sever. Yaz başından sonbahara kadar renkleriyle büyülemeye devam eder. Daha çok çiçek vermesi için mutlaka solan çiçeklerin temizlenmesi gerekir.

5#

Kuraklığa dayanıklı bitki türlerinden biri ağaç minesidir. Özellikle kavurucu yaz sıcakları için ideal çiçeklerdendir. Yuvarlak demetler halinde açar ve çiçekleri önce sarı veya pembe, ardından kırmızı ya da turuncuya döner. Toprağının orta ve az nemli olması yeterlidir çok nazlı bir çiçek olmadığından her koşulda rahatlıkla yaşayabilir.

6#

Ilık yaz akşamlarının en güzel renklerinden biri olan akşamsefası, kuruluğa ve olumsuz hava koşullarına karşın dayanıklı yapısıyla bilinir ve bu nedenle uzun ömürlü yaz çiçeklerinden biridir. Çiçekleri ekerken aralarında en az 60-70 cm civarı boşluk bırakmak gerekir bu sayede çiçekler kendine ait bir gölgeye sahip olur ve topraktaki besinlerden daha iyi faydalanır. Bu arada akşamsefasının ışık yokken çiçek açtığını biliyor muydunuz? Hava kararmaya başladığında çiçeklerini açar ve gece boyunca açık kalır, bu özelliğinden dolayı adı “akşamsefası”dır.

 2,969 okunma

Derya Ülkar