Yukarı
Halkbank Kültür ve Yaşam
fade
8463
post-template-default,single,single-post,postid-8463,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.4,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

8 Madde İle Çiçeklerinizin Kış Bakımı ve Mevsim Çiçekleri

Mevsim değişiklikleri bizi etkilediği gibi evimize renk katan, doğayı yuvamıza taşıyan çiçekleri de etkiliyor. Onları soğuk havadan korumak, kışın canlılıklarını kaybetmemelerini sağlamak için dikkat etmeniz gereken noktaları 8 maddelik listemizde bulabilirsiniz.

1#
çiçek bakımı

İlk olarak iç mekânlardaki çiçeklerinizin ısı değişimlerinden etkilenmelerini engellemelisiniz.
Sıcak radyatörlere yakın duran çiçekler, ısıdan etkilenerek zarar görebilir.

2#
çiçek bakımı

Kışın çiçekleriniz daha az suya ihtiyaç duyacaktır. Normalde çok su isteyen çiçeklerinizi bile daha az sulamanız gerekebilir.

3#
toprak

Kış aylarında çiçeklerinizin saksısını değiştirmemeniz önerilir. Eğer bir çiçeğinizin saksısını değiştirmek istiyorsanız, bunu ilkbahar aylarına erteleyebilirsiniz.

4#
çiçek bakımı

Evinizi havalandıracağınız zaman çiçeklerinizin rüzgâra maruz kalmadığından emin olun, çünkü onlar da sizin gibi rüzgârda üşüyebilirler.

5#
çiçek bakımı

Bahçe ve balkon çiçekleri konusunda ise biraz araştırma yapmanız gerekiyor. Bazı çiçek türleri ılıman kışlara dayanabilirlerken bazıları en ılıman kışları bile atlatamayabilir.

6#
çiçek bakımı

Eğer bahçenizi, balkonunuzu kış mevsiminde de çiçeklerle renklendirmek isterseniz, soğuk havaya dayanıklı olan çuha çiçeklerini sonbahar aylarında ekebilirsiniz.

7#
çiçek bakımı

İstanbul ve Akdeniz kıyıları gibi kışları ılık geçen yerlerde yaşıyorsanız balkonunuzda siklamen ve hercai menekşe, bahçenizde ise açelya ve kamelya yetiştirebilirsiniz.

8#
çiçek bakımı

Eğer kapalı balkonunuz varsa ve balkon çok da soğuk olmuyorsa sardunya, küpe çiçeği gibi türler kışın da balkonunuzu çiçekleriyle şenlendirecektir.

 1,533 okunma

akin aksoy